torsdag 29. mai 2008

Våningshuset

Her bor jeg! Til å være på det flate østlandet, ligger gården vår forholdsvis høyt og fritt. Fra gammel hedensk tid var gården bland annet på grunn av sin dominerende beliggenhet et naturlig bygdesentrum. Hit kom bønder fra distriktet sammen til store offerfester og blotgilder.
Enda godt vi ikke har den slags i dag... :O)

Bildet ble tatt på søndag og da flagget vi selvfølgelig for våre 2 tante og onkelbarn som ble konfirmert.De siste ukene har vi, eller dvs. snekker`n, sydd om den siste veggen på huset. Nå har vi endelig kommet rundt. Slike prosjekter er fryktelig kostbare, så derfor har vi tatt en vegg i året. Deilig å være ferdig med dette. Nå gjenstår bare malingen....


Syrinen blomstrer og dufter så fantastisk for tiden. Herlig !!

mandag 26. mai 2008

Litt fra Bryggerhuset

Jammen er det mandag igjen.., du verden som tiden flyr. Etter nok en maratonhelg som riktignok inneholdt mange koselige begivenheter bl.a. Militær Tatoo i Spektrum, O-løp for eldstemann, selskap lørdag kveld og dobbel konfirmasjon på søndag, så er det godt å roe ned en smule i dag. Været er flott og det passer fint for da kan vi grille ute litt senere i dag. Jeg har nemlig bursag i dag. Mandager er en relativt aktiv dag for familien så vi får kose oss litt etter skoletid i dag i steden for i kveld:O)
Jeg har vært så heldig å fått nytt kamera av min kjære i bursdagspresang, så forhåpentligvis blir bildene bedre heretter... . Vi får se da vettu ;o)Den siste tiden har det kommet mye nytt og lekkert i butikken min. Her litt fra Lisbeth Dahl.


En herlig blanding av GreenGate, Lisbeth Dahl, Krasilnikoff og Durance.

Ønsker dere alle en nydelig uke med forhåpentligvis sol og varme.

søndag 18. mai 2008

Mandag igjen


17. mai er vel overstått - en ganske så isende kald dag her på Østlandet , men dagen gikk så fint med et forholdsvis tett program. Alt var timet og tilrettelagt, og dermed gikk alt veldig greit. Skal ikke legge skjul på at når klokken nærmet seg åtte var det ufattelig deilig å synke ned i sofaen med et deilig pledd over en sliten kropp. Bursdagsbarnet - den unge damen som ble 12 år, var også strålende fornøyd med dagen og da er jo alt som det skal.For dere som leste forrige innlegg - Pondus fikk 4 kattunger. Trodde det skulle komme flere, men hun nøyet seg med disse. Hun var kjempeflink og veldig sliten (det var forresten jeg også..., ). Ikke der spor rart etter en firlingfødsel :O)
Det spørs om hun ikke må får beholde en kattunge..
;O)Nå er det virkelig lenge siden jeg har hatt både anledning og inspirasjon til å sette meg ved symaskinen. Før jul var den i flittig bruk omtrent hver dag, men etter en periode med mye sying var det godt å ta en pause. Nå derimot har lysten til å være kreativ kommet litt tilbake. Tankene og planene er mange, så får jeg se hva det ender med til slutt. Her om dagen sydde jeg forskjellige "poser" som kan være koselige til både det ene og det andre.


Jeg har brukt forskjellige tekstiler - både Tilda-stoffer og andre hyggelige stoffer og selvfølgelig lin. Koselige "knapper" fra Tilda er også brukt.

Ønsker dere alle en riktig så fin mandag. Måtte den bli solrik og varm...
Hos hos er det ganske så kaldt., men det regner hvertfall ikke og da er alt bare flott..:O)

torsdag 15. mai 2008

Dagen før dagen

Det er fredag og jeg må egentlig satt i gang tørke støv, støvsuge, vaske og rydde maskineriet, for datteren vår fyller 12 år på selveste 17. mai . Tradisjonen tro (det har nå blitt det da..) kommer hele familien ++ , det vil si nesten 30 stk, hit til oss denne dagen. Vi rekker det akkurat - mellom barnetoget hvor jeg skal være "stand in" på stortromme i år.. uhæææ.., etterfølgende aktiviteter på skolen, samt dugnad i kiosken for korpset..., - og borgertoget senere på ettermiddagen. Vi har nøyaktig 4 timer på oss.

Sa noen hektisk? Ja, men utrolig nok så pleier det å gå kjempefint. Med litt - eller alt forberedt i god tid..., så går det så fint. Det blir selvfølgelig ingen 3-retters den dagen, men varm mat blir det og kaker, masse kaker... Svigermor er veldig god å ha skal jeg si.. ;o)
Det fine med å feire bursdagen denne dagen, er at alle har mulighet til å komme og er allerede festpyntet. Så bra !! Alle er også veeeldig sultne... etter gatelangs traving i 17. mai tog, så det er bare å brette opp armene nå, å begynne med forberedelsene. I morgen - på selve dagen, har jeg som regel ikke tid til å tenke på mathandtering om morgenen. Da hersker det totale kaos her før vi skal av gårde. Den unge damen skal på med korpsuniform, 16-åringen skal vel finne noe i siste liten tenker jeg og husbonden og jeg skal tre i bunaden. Det vil si - til tross for at alle klærne henger pent og er tilrettelagt av "husmora", så hagler spørsmålene om ditt og datt og kan du hjelpe meg her og jeg finner ikke osv, osv... Den som sist kommer løpende ut i bilen rødmussete og heseblesende med sløyfa på snei og flagget opp ned, kan dere jo bare tenke dere....., mens resten av familien da sitter å venter... Men i år...., nei! Da skal alt gå så meget bedre..? Vi får se da vettu ;o)

Jeg får sette i gang "maskineriet" da....Forresten ikke så greit akkurat nå. Pondus- katten vår , (det er en hunn, navnet skjemmer ingen;o)...) holder på å føde kattunger nå og mor må være til stede.. Viker jeg langt unna mjauer hun meg tilbake og ser med bedende øyne på meg og sier: HJELP MEG! (jeg er sikker på at det er det hun sier..;o)) Stønn - har jo ikke hjerte til å gå fra henne.... 4 unger har allerede sett dagens lys og hun er ikke ferdig enda. Bare synd hun ikke får beholde dem..., men det vet hun ikke enda.Ha en feiende flott 17. mai alle sammen !!

søndag 11. mai 2008

Kavalkade fra badet


Når vi for noen år siden overtok våningshuset på gården etter mine svigerforeldre, foretok vi en omfattende renovering som vi for så vidt ikke er helt ferdig med enda. Badet var det første prosjektet vi begynte med. I utgangspunktet var det er lite trangt rom uten vinduer og med toalettet i et eget enda mindre rom. I dag er det et stort, luftig og lyst bad som vi trives godt med.


Denne koselige stoffposen har jeg kjøpt i butikken - Himmelrommet - og passer ypperlig til deilig duftende tørket lavendelblomst.

Det er fremdeles veldig vanskelig å ta bilder av hele rom... Det er neimen ikke lett....., puh.
Jeg har tatt en hel haug med bilder, men enten blir lyset helt feil, en tøffel sniker seg med nederst i hjørnet eller hele bildet uskarpt. Jeg trenger åpenbart gode råd og enda mer trening...
Men..., det er moro alikevel... :o)


Til slutt i dag må jeg bare ta med et bilde av plommetreet vårt i full blomst som også viser det nydelige været vi hadde i går. Nå er det bare å nyte dagene!

tirsdag 6. mai 2008

New England inspirasjon

I grunnen er det veldig mye lekkert i New Englandstilen. Selv har jeg verken puter eller noe annet i denne sjangeren, men skulle gjerne hatt det. Problemet er at det nesten blir for mye lekkert å velge mellom. Hva skal en egentlig satse på i havet av muligheter...
Disse herlige bildene har jeg funnet på
oceanhouse.se
Forhåpentligvis litt snadder å drømme seg bort i... Mye lekkert synes ihverfall jeg.
Nå skal jeg ta joggeskoene fatt å gå en kveldstur i det herlige været vi har for tiden. Nå er det bare å nyte dagene. Fortsatt en fin uke til dere alle !!

torsdag 1. mai 2008

Litt inspirasjon i hverdagen

Enteen vår er grønn..., riktignok en ganske behagelig farge, men jeg skulle gjerne malt den helt lys...... Er ikke riktig sikker på hva husbonden sier om det....., eller forresten vet jo hva han vil si.... så det er vel ingen vits i å nevne det på en stund..
Men - det er lov å drømme:o) Disse bildene fant jeg via
Albertines blogg og kommer fra
House to Home - en britisk side. Her er mye flott å drømme seg bort i.

Til slutt i dag må jeg ta med et bilde av disse nydelige peonene. Gleder meg til jeg kan plukke inn disse vakre blomstene fra hagen :o)