søndag 29. juni 2008

Litt fra Bryggerhuset igjen
Sommerlig og stilig fra Green GateDeilige såper og dufter m.m. fra Le Blanc og DuranceTil slutt et bilde av Pondus - pusen vår - som fikk kattunger for en tid tilbake. Hun fikk beholde dette herlige nøste :O) Vi hadde ikke hjerte til å ta fra henne alle 4 ungene.

tirsdag 24. juni 2008

Brudeferd og bryllup


På lørdag var endelig dagen for bryllupet jeg har nevnt i tidligere innlegg . Det var et gammeldags skikkelig bondebryllup med brudeferd til kirken på stier gjennom skogen og i robåt over tjernet, innlagt kaffepause med egenbakte lefser, ferdabrygg og hyggelige aktiviteter og underholdning.

Foran og bak brudefølget gikk det en med varselskilt: "Brudeferd pågår"

Videre gikk ferden til bygdas flotte museum fra 1800-tallet hvor vi fikk servert bruragraut og spekemat med dertil egenbakte flatbrød. Det ble høye hallingkast og mye steving før vielsen i kirken utpå ettermiddagen.Hele arrangementet ble behørig ledet av en kjøgemester som var vanlig før i tiden. Bruden overrasket alle (nesten alle.... ;o)) med å skifte fra sin egen bunad til en utrolig flott brudebunad med krone og greier til vielsen. Denne var leid for anledningen og hentet helt i Eidfjord - og det er ganske langt når vi holder til i Østfold.
Etter bryllupsmiddagen ble stakken kastet og festen fortsatte i et stort partydelt vegg i vegg med brudeparets hus, til langt ut i de små timer.Det var med andre ord en opplevelsesrik og veldig morsom dag.

Det har blitt lite - eller dvs ingen blogging på meg de siste par ukene på grunn av dette bryllupet. Jeg var forlover for bruden og ganske involvert i planene og har hjulpet til en del. Det har vært koselige forberedelser og mange hyggelige stunder.
Her får dere et lite innblikk i noe av forberedelsene som ble gjort - koselige bordkort ble laget - snapsglass på hode med flosshatt og skjerf med tinnknapp til herrene og gullkrone med telys til damene. Alle serviettene var hvite og ble stemplet slik dere ser med bunadkledd brudepar.

Nå er hverdagen igjen kommet i det "normale" siget og endelig kan jeg kose meg på besøk hos mange av dere i blogglandia igjen. :O)
Ha en fin uke alle sammen !!

mandag 9. juni 2008

Endelig


.... har jeg omsider fått nye gardiner til kjøkkenet mitt. Det har lenge stått på listen min over ting som skulle gjøres, og på fredag kunne jeg hente de ferdig sydd i butikken. Det var ekstra hyggelig å kunne henge opp nye gardiner nå før helge, særlig fordi jeg skulle ha så mange "fremmedfolk" til gårds.
Dette første bildet viser litt av kjøkkenet med de gamle gardinene....Så ser dere de nye. Er ganske fornøyd med resultatet :o)Jentelaget jeg arrangerte her på lørdag gikk kjempefint. Brura var strålende fornøyd og kosa seg stort, noe som også de andre jentene gjorde.

Vi bakte flatbrød og lefser til den store gullmedalje og resultatet ble så klart upåklagelig ;o)


Jentene ble ikke så lite overrasket når de fikk hvert sitt eget forkle og jeg var vel enda mer fornøyd over at jeg i det hele tatt rakk å gjøre alt ( hvertfall nesten alt.....) som stod på huskelisten min.


Siden bryllupet på sanktansaften blir et "bunadsbryllup", så laget jeg en hatte-eske som bruden kan ha kronen sin i... , har en mistanke om at hun kan få god bruk for den.. ;o)


Bruden hadde en også overraskelse.....
I gamle dager hadde bruden gjerne flere brudepiker og ikke forlover som i dag. Det var vanlig at disse jentene hadde brudepikevalk og en slik valk hadde bruden laget til meg.
Se så flott den er. Denne skal jeg bruke i bryllupet :O)


Det ble en svært så lang dag og da jeg omsider kunne legge meg utpå natten var jeg godt tilfreds med hele arrangementet.
Nå gleder jeg meg bare masse til bryllupet og til å få være med på pyntingen og diverse:O)


tirsdag 3. juni 2008

Utfordring

Det er sommer, det er sol og det er onsdag. Det er ikke innetid om dagene nå og dermed blir det lite blogging. Var innom en snartur før dagens gjøremål starter for alvor og så da at jeg har blitt utfordret av Albertine. Jeg får ta meg tid til å svare på den.


Ellers er jeg travelt opptatt om dagen med å forberede jentedag på lørdag. Jeg skal være forlover for min venninne som skal gifte seg på sankthansaften og i den forbindelse må vi jentene kose oss litt i forkant. Etter brudens ønske skal vi være med på litt av forberedelsene til brullupet som garantert blir årets begivenhet her i bygda. Vi skal bla. bake flatbrød og lefse til den store dagen og da må vi så klart ha forkle alle sammen. De siste dagene har jeg sydd og sydd og her kan dere se resultatet.
Har fått låne en super symaskin som broderer og ordner selv... Kjempegøy!! En slik en står høyt på ønskelisten...., den nye versjonen koster "bare" ca 70-80.000,- kroner. Det er lov å drømme...:o)Nederst på forkle har jeg stemplet dette bildet. Dette bunadskledde paret går igjen som en rød tråd i bryllupet. Nevnte kanskje ikke at dette blir et bryllup hvor brud, brudgom og gjestene - ca 80-90 stk, skal bruke bunad. Vi skal på brudeferd i robåter på vårt lokale tjern, det blir masse musikk, rømmegrøt på vårt flotte museum og vielsen i kirken på ettermiddagen før festen senere på kvelden. Gleder meg masse, for dette blir skikkelig artig :o)


Alle får som dere forstår hvert sitt forkle med navn og en brodert kokkehatt og sleiv.
Alle forklærne er nå nesten ferdig så da er det på tide å begynne å vaske staburet etter vinterdvalen, hvor vi skal tilbringe noe av dagen og for ikke å snakke om uteområdet. Når det kommer "fremmedfolk" til gårds må det jo se ordentlig ut over alt. Godt mine svigerforeldre er så greie og oppegående og hjelper såpass mye til :o) Ellers hadde jeg nok ikke kommet i havn.Så tilbake til utfordringen.


Hver spiller svarer på spørsmålene om seg selv. I slutten av innlegget gir du den vidre til 6 andre personer og fører opp navnet deres.Så legger du igjen en beskjed hos dem om at de er tagget og ber dem lese din blogg.La personen som tagget deg vite det når du har lagt inn svar.


1. Hva gjorde du for 10år siden?
- Begynte en 4 år lang ventepeiode i dialyse for å transplantert et nytt nyre

2 Hva er fem ting på gjøre lista di i dag?
- husarbeid for det trengs..
- vaske klær som jeg allerede har begynt med
- lag middag
- forberede jentelag som jeg skal arrangere på lørdag
- være med ungene på o-løp i

3 .Snacks jeg liker-
- Maarud peanøtter
- Klikk Mix


4. Ting jeg gjerne vil gjøre dersom jeg var milliardær
- sikret mine 2 barns framtid med en solid bankkonto
- brukt penger på familien og sponsa en skikkelig ferietur på hele hurven badet i luksus..

- sørget for at idrettshallen i bygda vår ble minst dobbel så stor

5. Steder jeg har bodd-
- Oslo, Bø i Telemark, Trøgstad

6. Disse folka vil jeg vite mer om
- Torunn, - Lyst på livet
- Tone
- Tinemor
- Meybime
- Anemome
- Liven