mandag 25. august 2008

Storstua

... i huset vårt er ikke så ofte i brukt. Slik var det i "gamle dager" og slik er det fortsatt. Men når vi får "fremmed-folk" til gårds åpner vi stuene :O)

For ca et år siden pusset vi opp denne stua og valgte da farge på vegger og gulv slik at sofaene skulle passe. Vi har en veldig gammel biedermeier-sofa som svigermor i sin tid har restaurerte.
Den ønsket vi å bevare slik den er.
De gamle gardin-holderene måte vi jo bare bruke. Synes de er så flotte.
Vi ønsket å bevare mest mulig av det originale i stua. Denne flotte vedovnen og muren bak er beholdt slik det alltid har vært. Jeg skulle nå gjerne malt muren jeg da, men husbonden var ikke åpen for diskusjon når det gjaldt dette..., dessverre. Men, jeg synes ikke helheten på rommet ble så aller verst alikevel.


Obs...., så var det dette med styling da.... Kunne med fordel ha vært gjort her ser jeg...
Ellers - fine detaljer på vedovnen.Til tross for at det er over et år siden vi ble ferdige med oppussingen av storstua er det fortsatt ting som mangler. Lamper hadde vært fint..., men det er ikke enkelt å finne lamper som skal passe inn synes jeg. Vi håper at de perfekte lampene befinner seg på et loppemarked eller hos en antikvitets-handel... Vi får se....

Til slutt i dag; Tusen takk for awardene Harmoni og Gamlå. Det er så koselig å få positive tilbakemeldinger enten det er i form av award eller en kommentarer. Tusen Takk !! :O)
Det er sååå mange av dere flotte bloggere som fortjener en award, men det ser ut til at de aller fleste allerede har fått disse awardene, slik at jeg velger å ikke sende de videre denne gangen.

fredag 15. august 2008

Markens grøde og litt til


Nå har jeg virkelig forsømt bloggen min lenge. Tiden har rett og slett ikke strukket til.
Men nå er det straks skolestart og hverdagen blir igjen "normal" og etterhvert blir det vel mer tid til inneaktiviteter.

De siste dagene har vi høstet av markens grøde. Tidligere i sommer var 12-åringen vår ute å plukket masse bringebær og her om dagen var hun ute med bestemor å plukket blåbær.
Kjempeflott synes jeg. Er ikke selv noe glad i å plukke bær men liker veldig godt å ha hjemmelaget syltetøy og bær i fryseren.


Sopp synes jeg derimot det er artig å plukke. I dag har vi hatt en hyggelig skogstur og funnet en kurv med kantarell og litt fåresopp. Ummm... det er snadder det. Må nok noen turer til, det er jo så mye sopp for tiden og så greit å ha et lite forråd i fryseren.
Ellers ser det ut til at det er på tide å plukke ripsen også... Spørs om ikke 12-åringen vår kommer til å tjene noen kroner de kommende dagene...


Eplene er ikke riktig klare enda, de er fortsatt litt i sureste laget.
En deilig halvtime på verandaen har jeg også unnet meg i dag. Må bare nyte de dagene som er igjen av sommeren. Det har regnet så mye i det siste at de solstrålene som kommer igjennom skydekket må nytes.Den gamle utedoen ... Artig å ta vare på.

Under min halvtime på verandaen dukket disse to rådyrene opp på jordet. Har sett de nesten hver dag i det siste. Det er nok mye godt nå å ta for seg av fra markens grøde :O)

Ha en riktig flott helg alle sammen :O)