tirsdag 30. desember 2008

Fra desember til januar

Det har blitt lite blogging fra denne kanten i det siste gitt. Til tross for ferie og lange late dager ( for noen hvertfall... ) har ikke tiden strukket helt til i desember. Det var travle dager før jul og for så vidt også nå i julen. Vi har hatt mye besøk av slekt og venner og jeg har tilbrakt noen ( les mange... ) timer bak grytene.. Det er kjempekos med besøk, men nå skal det bli deilig å virkelig slappe av noen dager.

For å ta igjen litt av det forsømte viser jeg et lite tilbakeblikk fra heimen i desember.Hos oss har det nærmest blitt en tradisjon at husbonden og vår 12-årings-datter, som forøvrig har en ganske bestemt oppfatning om hvordan treet skal være.., drar til skogs for å finne juletre. Tror de koser seg veldig der de vandrer rundt på leting etter det perfekte juletreet og i år synes jeg treet var spesielt flott. Det er stort og kraftig og stjernen "toucher" selvfølgelig taket.

Litt fra jenteklubben uken før jul. Bildene ble knipset i hui og hast og i etterkant ser jeg at både det en og det andre er glemt...


1. juledags-pyntet bord da mine svigerforeldre var på middag.


I midten av desember viste Lisbeth fra lisbethsinlilleverden en flott duk til juletreet. Denne duken syntes jeg var så fin at jeg bare måtte lage en tilsvarende. Den er sydd i lin med blonde rundt og hvitt broderi.


Den gamle juletreduken min har jeg i grunnen aldri likt noe særlig, men den har nå vært i bruk hver jul likevel. Nå var det jammen på tiden med en ny. Jeg ble kjempefornøyd med resultatet. Duken ble sydd i sene nattetimer bitte lille julaften. Jeg takker og bukker Lisbeth for den gode ideen:) og håper det er greit at den ble kopiert...

Julen er den tiden på året da storstua blir flittig brukt og her står også juletreet.

Peisen på kjøkkenet vårt er jeg veldig glad i. Haslenissene har fast plass her i julen. De er laget i nabokommunen og er et must til jul.Kjære alle bloggvenner - da gjenstår det å ønske dere alle et riktig godt og innholdsrikt nytt år.

søndag 14. desember 2008

Trekningen er foretatt......

.....i dag og ikke i går som planlagt. Årsaken til det er at jeg hadde stand på torvet i går, da det ble arrangert Jul i Bygda. Det ble en hektisk dag fra tidlig morgen til sent på kveld. Varer skulle pakkes både opp og ned og ikke minst settes på plass i hyller og skap i Bryggerhuset etter dagen.

Når jeg omsider var ferdig med alle gjøremål var det rett og slett slutt på overskudd og energi i denne kroppen. Det var en flott julestemning i går, faktisk første Jul i Bygda-dagen på flere år som var hvit og det ikke regnet vannrett. Det var en skikkelig kald fornøyelse, fyttikatta så kaldt, men alt i alt en super dag :)

Så var det trekningen. Den ble høytidelig foretatt av vår staute 16-åring for en snau halvtime siden. Vinneren av min lille markering ble Hulda. Ekstra hyggelig synes jeg, for hun er så flink til å arrangere slike trekninger stadig vekk.

Når vi var så godt i gang trakk vi like gjerne en "2.-vinner". Det ble Kjersti fra Mitt hvite hus. Gratulerer begge to!!! Skal prøve å få pakken avgårde i morgen. Fint om dere kan sende meg adressen deres.
Jeg håper alle dere får en super uke!!

fredag 12. desember 2008

Vil du være med på trekningen...

Bli med på min lille markering av 10.000 besøkende da vel.
Jeg kan røpe at gaven er fra Bryggerhuset.


Legg igjen en kommentar på forrige innlegg så blir du med på treningen
som foretas i morgen kveld :)

mandag 8. desember 2008

10.000.....

....besøkende er rundet her i stua og det er tid for en aldri så liten markering.

Her i blogglandia er alle så positive og mange er flinke til å feire diverse begivenheter med gavetrekninger. Det vil naturligvis jeg også.

Dersom du har lyst til å være med på min lille markering så legg gjerne igjen en kommentar under dette innlegget innen Luciadagen - det vil si lørdag 13 desember. Trekningen av den heldige vinneren vil foretas samme kveld. Hva gaven blir - ja se det er en overraskelse..;)I helgen har vi hatt et helt fantastisk vær. Om vi ikke hadde kommet i julestemning før, så fikk vi det hvertfall nå:) Jeg måtte bare ut å knipse noen bilder for på en måte å dokumentere disse dagene som det har vært så få av i det siste.
Dette var i helgen. I dag våknet vi til øs, pøsende regn og den fortryllende vinterdagen var som blåst bort... Ja, ja... vi får isteden kose oss dessto mer inne.


Bli med i trekningen av en førjulsgave da vel!

Til vi snakkes igjen - tudeluuuu !!!

torsdag 4. desember 2008

Endelig litt julestemning..

...her på det indre østland. Stemorsblomstene har stått i full prakt helt til for et par dager siden da snøen kom dalende og la seg som et mykt pledd over bed, hus og jorder. Det føltes liksom litt feil å pynte til jul når blomstene ennå stor i full flor og alle plenene var grønne. Det tok imidlertid ikke lang tid før de første snøfnuggene kom, til huset ble adventspyntet :)

Den store julepyntingen må nok vente litt her til gårds. Nisser og annet julestæsj kommer ikke på plass riktig ennå og pyntingen har etter hvert blitt mindre"pompøs" enn hva den har vært. Stilen har med årene blitt forenklet en del, men er likevel preget av tradisjoner.


I år har vi ny adventsstake fra Bryggerhuset.


Tente lys er vi helt avhengig av på denne tiden. Stemningsfylt :)


Jeg ønsker dere alle en super helg og en herlig adventstid:)