mandag 28. september 2009

Nye varer...

er i ferd med å fylle hyllene i Bryggerhuset og mye er fra nye spennende leverandører.
Her litt fra Trendkompaniet. Lekre lamper, en del sink, fil de fer, blonder og mye mer...

Nytt fra GreenGate har også kommet, men det har jeg ikke rukket å ta bilder av.


Jeg er såå fornøyd med tilbygget i butikken. Her har jeg symaskinen min og innimellom får jeg tid til å sy litt. På fredag ble det tid til å sy nye servietter med monogram og puter.Denne uken er det høstferie her i Østfold. Den ble innledet på søndag formiddag med en liten sykkeltur kombinert med sopptur i skogen. Kjempedeilig og veldig hyggelig.


Vår 13-åring er like ivrig etter å plukke skogens gull som det vi er, skjønt hun er ikke like glad i å spise dem.


Tror aldri jeg har sett så mye sopp i skogen noen gang som i år. Kurven ble full av kantarell og fåresopp. Umm.. deilig :)Litt blåbær fant vi faktisk også men bare såpass at vi fikk en håndfull hver rett i munnen.

I hagen har vi et plommetre og plommene er virkelig på sitt beste nå, så søte og saftige. Herlig!

Denne lille krabaten er bare så skjønn men vi kan jo ikke ha den også eller.... Mora produserer jo unger i fleng, men nå er nok nok... Nå bærer det av sted til veterinæren for å sterilisere henne. Ho kan jo ikke holde på sånn...

Nye varer kommer fortløpende utover nå. Her er noen smakebiter fra en helt nye leverandør som har så mye flott. Gleder meg som bare det:))

Ha en strålende uke, både dere som har høstferie denne uken og også til alle dere andre.

onsdag 16. september 2009

Norsk kylling foret på kjærlighet..

...og smaken av Norge
Ja, nå synes jeg at vi har all grunn til å vært kry.
Som en av tre produsenter av Liveche-kylling er jeg bare nødt til å skryte litt av dette produktet .


På lørdag ble nemlig Livechekylling bryst, i konkurranse med 40 andre produkter, kåret til Østfold fylkets beste landbaserte råvare. Dommerne påpekte at vi vant på et ekstra saftig og mørt kjøtt med en særegen smak og dessuten at størrelsen som er opp mot en halv kilo gikk i vår favør. Ikke nok med at bryststykket gikk helt til topps, lår av samme kylling fikk også hederlig omtale og havnet på andre plass. Dette var kjempemoro :))


En av årsakene til at kyllingen har en særegen smak, er blant annet at den er foret på kjærlighetsurten løpstikke (Liveche på fransk) samt et ellers 100% vegetabilsk for.


Den lever dessuten mer en dobbelt så lenge som vanlig slaktekylling som vi kjøper i det velkjente gule begeret, den følger en naturlig døgnrytme og bor i hus med god boltreplass og vinduer (ikke kunstig lys) og den har egen luftegård.

Som dere forstår har den mange fasiliteter og gode oppvekstvilkår; altså foret på og med kjærlighet ;)


Liveche-kylling har vært produsert i mange år og var den første gourmetkyllingen i Norge som fikk Matmerks spesialitetsmerke, noe som betyr kvalitet. Det er riktignok kun de siste par årene produktet har vært tilgjengelig i butikkenes sortiment, men i restaurantbransjen har kyllingen blitt mye brukt. Blant mange kokker er produktet et førstevalg og for andre gang på 7 år var Liveche-kyllingen hovedrett i NM i kokkekunst i Ålesund.

Oj,oj…. mye skryt gitt… men det tåler dere vel… Har du ikke smakt denne kyllingen så løp å kjøp da vel. Det kommer til å bli et riktig herremåltid, det er jeg sikker på :))Nå går veien videre til landsfinalen i ”Det norske måltid – jakten på smaken av Norge” i Stavanger i november og det blir jo veldig spennende.

Ha en fortsatt flott høstuke folkens. Her de Indre har vi strålende vær for tiden. Herlig :))

lørdag 12. september 2009

Extreme makeover

Long time no see ...

Sommeren er definitivt over og høsten har gjort sitt inntog her i Østfold. Heldigvis har vi noen flotte dager nå etter en ganske regnfull og våt sommer.

Det store prosjektet i år har vært tilbygget til Bryggerhuset. Nå er det omsider ferdig etter mange og lange uker med venting på snekker, rørlegger og elektriker og for ikke å snakke om vår 17-åring som hadde i oppdrag å male alt ferdig både innvendig og utvendig. Ting tar tid, det er sikkert og visst, og innimellom tar det litt ekstra lang tid....

FØR:


Slik så det ut for 1 år siden... Dette lille rommet, som en gang var verkstedet mitt og som mange, mange år før det igjen var rommet til en hest, d.v.s altså en liten stall...., så rett og slett ikke ut og burde vel stengt tatt heller ikke blitt vist, men pytt, pytt...


Prosjekt "Bryggerhuset" er på dette bildet så vidt begynt. En vegg er revet og det er blitt ryddet og kastet... På dette tidspunktet ante jeg i grunnen ikke at jeg skulle få et såpass stort tilbygg.... ;)

ETTER:

Ikke verst makeover vil jeg si :))
Nesten 30 km tilbygg med innlagt vann, toalett, varmekabler i gulvet og lyst og lekkert :)))


Den gamle tømmerveggen er beholdt. Det er mye sjel i denne veggen og jeg synes den skaper en deilig og avslappende atmosfære.Dere som er oppservange legger nok merke til at det er lite, eller d.v.s ingenting på veggene. Disken er ikke helt ferdig og en del andre ting må ferdigstilles, men jeg er på godt tur og håper jeg skal bli ferdig med det meste forhåpentligvis til uken.....så får jeg se hva jeg rekker.


Den gamle delen i butikken er fortsatt slik den har vært vært. Her er gamle tømmervegger, bakerovn og gamle trehvite møbler.. Dette er møbler som har fulgt gården i mangfoldige år og som jeg ikke får male - sier husbonden. Dessverre.....Masse nytt fra både gamle og nye leverandører er ventet utover høsten.

Mens vi venter;
I dag er temaet BEIGE


Dersom du liker den romantiske og hyggelige landstilen så er ikke GreenGate til å komme utenom - her Naomi Beige og Ingrid beige serviset.

GreenGate har også mye annet å by på som skjønne tekstiler i avstemte fargekombinasjoner i en herlig miks av prikker, ruter, striper og blomster.


Skjønne tova sminkepunger i sarte, lyse og feminine sandfarger.

Flotte toalettvesker fra Lisbeth Dahl.

Nytt fra Trendkompaniet ramlet inn døra i går, det er som rene julaften:) Kjempespennende:))


Ha en flott søndag og en strålende uke alle sammen!